Közélet

2014.03.21. 12:28

Meggyes Tamás: Tíz évre lesz szükség, hogy ezt kiheverje Esztergom

Megújult külső, éles szavak, nyugalomra intéssel, összefogásra buzdítással párosulva. Esztergom korábbi polgármestere, Meggyes Tamás (ön)kritikusan értékelt.

Barlangi

Sokan úgy sejtik, azért aktivizálta magát, mert azt reméli, az őszi önkormányzati választásokon teremhet még önnek babér.
– Erről szó sincs. Nem készülök a visszatérésre.

– Miként látja Esztergom jelenlegi helyzetét?
A városban már korábban hatalmas indulatok szabadultak el, amiben érzem a saját felelősségemet is, bár több esetben csak elszenvedője voltam a történéseknek. Az emberek 2010-ben oly mértékben egymás ellen fordultak – ennek oka, szereplője és áldozata is voltam egy személyben –, hogy legalább tíz-tizenöt évre lesz szükség ahhoz, hogy ezt kiheverje Esztergom. Nagyot hibáztam, amikor nem vonultam vissza a képviselőségtől, hiszen a háborúhoz gyakorlatilag én szolgáltattam muníciót Tétényi Éva számára.

– Akivel viszont mostanában több ízben is egy platformra került – a „sajátjai” nem kis bosszúságára.
– Rossz taktikát súgnak a többségi frakció tagjainak, akik között amúgy sok jó szándékú ember politizál. Úgy vélem, az ő bizalmukkal, hitükkel csúnyán visszaélnek.

– De kik is?
– A közelgő választásokat semmiképp sem kívánom megzavarni… Április közepén visszatérhetünk a témára.

– Mik voltak az ön tévedései, és miket lát annak a jelenlegi vezető esetében?
– A rengeteg változtatási kísérlet és a rendpártiság megbosszulta magát, ezekkel kapcsolatban alaposan melléfogtam. Jelenleg viszont nincsenek építő célkitűzések, háborús elsötétítés helyett a béke világossága kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!