Közélet

2014.03.28. 07:41

Magyar Nemzet: viszi a baloldal egész Komárom-Esztergom megyét?

A Magyar Nemzet elemzése szerint a Kormányváltóknak minden esélyük megvan rá, hogy teljes győzelmet arassanak Komárom-Esztergom megyében a 2014-es országgyűlési választáson. A Fidesz–KDNP számára akár egy körzet megnyerése is hatalmas fegyvertény lenne - olvasható a cikkben.

mno.hu/kemma.hu

A kormánypárti napilap csütörtökön közölt elemzése a rendszerváltás óta lezajlott hat országgyűlési választás eredményeire alapozza állítását, mely szerint az ellenzéki formációnak minden esélye megvan a teljes győzelemre a hagyományosan baloldali megyében. Az idei jelöltek személyéről a cikk szerzője nem tesz említést, jóslatát így az előző évek statisztikáival igyekszik alátámasztani. A Magyar Nemzet a komáromi választókerületben prognosztizálja a legnagyobb csatát a Fidesz jelöltje és a baloldal aspiránsa között.

"Az elmúlt hat országgyűlési választást mérlegre téve egyértelműen kirajzolódik előttünk, hogy Komárom-Esztergom megye a hazai baloldal egyik legerősebb bázisa. Ennek egyik remek példája, hogy az itt élők 1990-ben is inkább a baloldalhoz köthető SZDSZ-re voksoltak, szemben a nyíltan jobbközép MDF-fel. A szocialisták dominanciája ezt követően 2010-ig megtörhetetlen volt, de a négy évvel ezelőtti voksoláson sem ment át olyan összeomláson a baloldal, mint például a kelet-magyarországi megyékben. Mindezek alapján a legvalószínűbb eredmény a megyében az, hogy a baloldali összeborulás pártjai mindhárom választókerületet megszerzik. A Jobbik itt korábban sem tudott sok protesztszavazatot felszívni, ami a megye nagyon erős baloldali hagyományai alapján idén sem várható" - olvasható az elemzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!