Közélet

2014.03.03. 11:59

Igent mondtak a pilismaróti üdülőtábor fejlesztésére

A dorogi képviselő-testület legutóbbi ülésén sok egyéb mellett döntött az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás célú helyiségek bérbeadásának feltételeiről, valamint a településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat módosításáról.

Barlangi G.

A leghosszabb párbeszédet egy „sportos téma” generálta dr. Tittmann János polgármester és Polonyi Zsolt (Jobbik) között. A radikális párt képviselője a sportegyesületek támogatásának mikéntje felől érdeklődött. Mint mondta: a grémium tavaly 21 millió forintot ítélt oda e célra, ám „két és fél millióval kevesebb jutott el hozzájuk”.

Polonyi Zsolt úgy vélekedett, a futballklub a legnagyobb vesztese, míg az úszó- és vízilabda iskola az abszolút nyertese a folyamatoknak. A városvezető válaszában kifejtette, szerinte az a kívánatos, ha a testület egy adott összeg odaítéléséről dönt, és nem firtatja, hogy mely klubhoz, szakosztályhoz mennyi kerül ebből.

– Az estleges megtakarításnak örülünk, de nem fogunk minden egyesületi fillérnek utánamenni. Ez belső folyamat – jelentette ki dr. Tittmann János, aki szerint a Szekér Zoltán vezette Dorog Város Egyesített Sportintézménye jól sáfárkodik a rendelkezésére álló kerettel.

– Mind a bevételi, mind a költséghatékonysági oldalon kiválóan működik a sportfinanszírozás. Semmilyen módon nem kívánom az érintettek autonómiáját befolyásolni.Csinálják úgy a civilek, ahogyan szeretnék – hangzott a verdikt.

Mindezekkel együtt, Polonyi Zsolt kérésére a sportintézmény-vezető a közeljövőben meghallgattatik a fenti témában.

Merényi Tamás (Fidesz) arra figyelmeztetett: a testület anno sportegyesületenkénti lebontásban szavazott, ami indokolja a kérdés vizsgálatát. Dr. Tittmann János hibásnak nevezte az akkori döntést, egyszersmind ígéret tett rá, hogy a szükséges tájékoztatást megkapják a képviselők.

Ezt követően a döntéshozók egyhangú „igen”-t mondtak az önkormányzati tulajdonú pilismaróti üdülőtábor fejlesztésére. Kövecs Károly (független) felvetette: a település korábbi polgármesterének, az idén a nyolcvanadik életévébe lépő dr. Dávid Annának – aki magánrendelőjében jelenleg is praktizál – a munkáját „honorálnia kellene a városnak”. Dr. Tittmann János válaszolt: a kiemelkedő személyiségek köszöntéséről, miként mindig, ezúttal is gondoskodik az önkormányzat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!