Közélet

2014.03.19. 14:07

Hatszáznál is többen túráztak

Tata mesés vonzereje, valamint a tavaszi ébredő természet következménye, hogy a XV.Tatai Tavaszi IVV Túra és XXXI.Tenyei László emléktúra edzőtábori találkozójánál soha ennyien nem jelentkeztek túrára.

P. J.

<extray Összesen 616-an álltak, úgymond rajthoz. A Nemzetközi Népsport Szövetség (IVV) túra programjában is szereplő esemény tizenöt éve a természetjárás ünnepe Tatán. Az eseményt polgármesteri hivatal, a Tatabányai Volán SE és a Tatai AC szabadidősport szakosztálya szervezete.

Oklevelet minden résztvevő kapott, és sikere volt a új, színes kitűzőnek is.
Szombathelyről, Székesfehérvárról, Sárvárról, Sopronból, Veszprémből, Vasvárról, Fonyódról, Bakonybélről, Tatabányáról, Oroszlányból, Környéről, Komáromból és Budapestről  jöttek bakancsosok. Szép számmal családok is, utóbbiak a Cseke tavat csodálhatták meg, a 10 km-en indulók pedig az Öreg tavat is. Emellett tíz megyei természetjáró és szabadidősport szövetség, illetve szakosztály is képviseltette magát.

Jól megérdemelt IVV jelvényeket is gazdára találtak. Horváth Zoltán megyei elnök a székesfehérvári Tatai Lászlónak és a budapesti Pléch Sándornak az 1000 km teljesítéséért, Pléch Erzsébetnek a 30., míg Török Anna 10. alkalomért járó kitűzőt adta át. A TAC természetjárói közül Eck Anna Laura és édesapja Eck András szintén a 30. IVV túra teljesítéséért vehették át a jelvényeket.

A Magyar Szabadidősport Szövetség által szorgalmazott Nordic Walking szakág is megmutatta magát a tatai IVV-túrán mivel voltak akik ilyen formán „bottal” és vidáman teljesítették a 10 km-t.

Címkék#Tata
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!