Közélet

2014.03.21. 07:13

Életveszélyben van a tatabányai lakásból kizuhant kislány

A tatabányai Levendula Gyógyszertár bejárata feletti második emeleti lakásuk ablakán kedden este együtt zuhant ki kislányával egy édesanya. Túlélték, de súlyos sérüléseket szenvedtek.

Palásti Péter

Csütörtök délelőtt a helyszínen már semmi sem emlékeztetett a tragédiára, ám akik szemtanúként látták a megdöbbentő balesetet, sosem felejtik el. Az egyik szomszéd épp akkor ért haza, s először úgy tűnt neki, mintha ruhák repültek volna a levegőben, de a másodperc tört része alatt a járólapokon landoltak. Nem sokkal korábban, 20 óra előtt az utolsó vásárlót kísérte ki az ügyeletes gyógyszerész, aki azonnal odarohant, ellenőrizte a bajba jutottak légzését és pulzusát, közben riasztotta munkatársát, hogy hívja a mentőket, a közelben lévőket pedig távol tartotta, hogy az édesanya és kislánya is elegendő levegőhöz jusson, és senki se mozdíthassa meg őket még jó szándékkal sem. Mindezt a patika vezetőjétől tudtuk meg, aki elmondta azt is, hogy kollégáit ugyancsak sokkolta az eset, egyikük azóta sem tudott munkába állni.

A családfő, Járdi Sándor sem tud dolgozni, ami teljesen érthető. Az viszont egyelőre nem, hogy szerettei miként eshettek ki egyszerre. Csak feltételezései vannak neki is, és nagyon hisz abban, hogy mindketten felépülnek az idő multával. Lapunk hasábjain keresztül is azt kéri az ismerőseitől és mindenki mástól, hogy imádkozzanak, drukkoljanak lánya életben maradásáért, mert még csak február 20-án volt a hatodik születésnapja.

Az édesapa lányával játszott a baleset előtt

Johanna édesapja nem sokkal a tragédia előtt még együtt játszott kislányával, aztán átment a másik szobába, hogy a tévében megnézze a futballmeccset. Még el sem hangzott a mérkőzés kezdetét jelző füttyszó, amikor vészterhes kiabálásra lett figyelmes. Iszonyatos érzés fogta el. Remegő lábakkal ment az ablakhoz, aztán rohant le a lépcsőkön. A szörnyű másodperceket csütörtökön idézte fel, amikor a helyszínen jártunk. Épp feleségéhez ment a tatabányai kórházba, onnan Budapestre a Fiumei útiba gyermekéhez.

A hat-hét méter magasból kizuhant édesanya – súlyos sérüléseihez képet – viszonylag jól van. Csütörtökön már néhány percig férjével is tudott beszélgetni a Szent Borbála Kórházban. Hatéves lányukat Budapesten kezelő orvosok is jó hírrel szolgáltak a családfőnek, akinek elmondták, hogy Johanna keringési rendszere helyreállt, de állapota azért még kritikus. Annak érdekében, hogy légzése is mihamarabb rendbe jöjjön, egyelőre mesterségesen altatják. Erre azért is szükség van, hogy fájdalmait így is enyhítsék.

Mindezt Járdi Sándortól tudtuk meg tegnap délután, aki még délelőtti találkozásunk alkalmával elmondta, hogy harmonikus családi életet éltek, sem közvetlenül a tragédia előtt, sem korábban nem volt közöttük veszekedés, hangosabb szóváltás is csak nagyon ritkán. Hét éve kötöttek házasságot, Johanna az egyetlen gyermekük, mindketten imádják. Kedves, helyes, szófogadó kislány, aki nagyon szereti az állatokat.
Éppen ezért többször is megengedték neki, hogy édesanyja vagy édesapja jelenlétében az ablak alatti fotelbe felkuporodva az ablakon át különböző magokat szórjon az arra szálló madaraknak, vagy némi ételmaradékot dobjon a kóbor kutyáknak és macskáknak.

Járdi Sándor arról is szólt, hogy élete párja világ életében gyerekszerető asszony volt. A dajkaképző tanfolyamot is ezért végezte el. Ha minden anya hozzá hasonlítana, szerinte akkor nem volna szükség állami gondozásra sem.

Elképzelni sem tudja, hogy mi történhetett. Legtöbbször arra gondol, hogy „egy hülye játéknak” ez lett a vége. Egyelőre a családfő és más sem tudja, hogy pontosan mi, és miért történt. Az okok kiderítése érdekében a rendőrség is megkezdte a vizsgálatot. Több tanút is kihallgattak, s ők is várják, hogy beszélni tudjanak az édesanyával.

Palásti Péter Az édesapa lányával játszott a baleset előtt Johanna édesapja nem sokkal a tragédia előtt még együtt játszott kislányával, aztán átment a másik szobába, hogy a tévében megnézze a futballmeccset. Még el sem hangzott a mérkőzés kezdetét jelző füttyszó, amikor vészterhes kiabálásra lett figyelmes. Iszonyatos érzés fogta el. Remegő lábakkal ment az ablakhoz, aztán rohant le a lépcsőkön. A szörnyű másodperceket csütörtökön idézte fel, amikor a helyszínen jártunk. Épp feleségéhez ment a tatabányai kórházba, onnan Budapestre a Fiumei útiba gyermekéhez.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!