Közélet

2014.03.31. 07:26

A Jobbik kibővítené a vagyonelkobzás gyakorlatát

Megyénk 2. számú választókerületének jobbikos képviselőjelöltje, Nunkovics Tibor A politikusbűnözés felszámolása címmel sajtótájékoztatót tartott hétvégén Esztergomban.

Barlangi

A radikális párt aspiránsa úgy vélekedett: az elmúlt huszonnégy év kormányzó pártjai rendkívül mélyre süllyesztették a politikusi hivatást, amivel az erkölcsi károkozáson túl a gazdaságot is tönkretették.

– Hazánkból a rendszerváltás óta a magyar államadósság két és félszeresének megfelelő összeg „vándorolt ki” adóparadicsomnak nevezett országokba. Ezt a mintegy ötvenötezer milliárd forintot az eddigi vezetők és baráti köreik lopták el a magyar emberektől – fogalmazott Nunkovics Tibor.

A képviselőjelölt ígéretet tett rá, hogy a Jobbik hatalomra kerülése esetén „kiemelt figyelmet szentel a valódi elszámoltatásra”. A politikus ennek módszertanára is rávilágított: a radikálisok kibővítenék a vagyonelkobzás gyakorlatát, eltörölnék a mentelmi jogot, kötelező vagyonosodási vizsgálatot írnának elő, továbbá dupla büntetéssel sújtanák azokat a politikusokat, akikről bebizonyosodik, hogy visszaéltek a közpénzekkel.
– Megélhetést, rendet, elszámoltatást! – zárta szavait a jelölt.

Barlangi -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!