Közélet

2014.02.25. 13:40

Újabb szakaszon épül ki Tatabányán kerékpárút

Az Álmos vezér út és a tatabányai városháza között, mintegy 300 méteres szakaszon bővül a kerékpárúthálózat. Tavaly több mint két kilométernyi kerékpárutat adtak át a megyeszékhelyen, amely biztonságosabbá tette a közlekedést.

V. T.

A fejlesztésre a város 148 millió forintot nyert a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázatán, az összeget a város 16 millió forinttal egészítette ki: a beruházás teljes költsége elérte a 164 millió forintot.

A beruházás három szakaszban valósult meg, melynek köszönhetően Óvárostól a kertvárosi körforgalomig már valamivel több mint 6 kilométernyi, összefüggő kerékpárúton lehet biciklizni. A három szakasz megépítése után még maradt forrás egy kisebb műszaki kiegészítésre – közölte Schmidt Csaba polgármester a munkálatokkal kapcsolatban.

A napokban kezdődött munkálatok során az Álmos vezér utca és a polgármesteri hivatal közötti szakaszon új, önálló kerékpárút épül a meglévő járdától zöldsávval elválasztva, melynek hossza a kijelöléssel együtt meghaladja a 300 métert. A polgármester hangsúlyozta: a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!