Közélet

2014.02.27. 09:32

Tatabánya a kincsestárban - fotók, látványosságok, érdekességek

Tatabányát mutatja be a Magyarország Kincsestára című albumsorozat legújabb kötete. Az albumban helyi fotográfusok több mint kétszáz izgalmas felvétele látható.

Veizer Tamás

A turisztikai témájú könyv részben idegenforgalmi kedvcsinálóként villantja fel a megyeszékhely és a környék látványosságait, amelyek miatt minden évszakban érdemes Tatabányára látogatni.

A könyvet Schmidt Csaba polgármester méltatta az Agora Caféban kedden. A tatabányaiak is rácsodálkozhatnak majd, hogy mennyi csoda van a városban – mondta. A kötetben megfelelő súllyal kaptak helyet a városrészek, amelyekhez id. Gyüszi László helytörténész írt ismertetőt. Külön kiemelte a fordítók munkáját, akiknek köszönhetően a szövegek több nyelven olvashatók.

A fotóalbum a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában, a Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda szerkesztésében jelent meg kétezer példányban. A 128 oldalas könyv 213 fényképet tartalmaz a városról, és praktikusan kis méretű, hogy az utazásokon könnyen magunkkal vihessük. A kiadvány pazar felvételeken mutatja be a megújult Fő teret, a Vértes Agoráját, a Jászai Mari Színház, Népházat és a Gyémánt Fürdőt, a köztereket, a környék látnivalóit.

A szép kivitelezésű, borítóján a Turul-emlékművet (Erberling Bálint munkája) szokatlan megvilágításban ábrázoló kiadvány ajándékként is igazi meglepetést nyújthat.
Schmidt Csaba a megjelent könyvvel köszönte meg a munkát a közreműködőknek, a 23 tatabányai fotósnak, akiknek felvételeiben gyönyörködhetünk. A 24 Óra és a Kemma.hu munkatársai – Prokl Violetta, Hagymási Bence és Kiss T. József – is több felvétellel szerepelnek a hiánypótló albumban, amely egy modern, lüktető város képét tárja elénk.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!