Közélet

2014.02.27. 16:06

Megújulhat a tatai Szivárvány Óvoda

A napirendek közül kiemelten kezelték a testület tagjai is a „Gyermekbarát város” idei intézkedési tervének meghatározását.

P. J.

Szerencsét hozott a napirendi pontok száma, a huszonegy, mivel a határozatképes tatai képviselő-testület, Michl József polgármester elnökletével „jó iramban” végezte a munkáját. A tanácskozás első etapjában a rendeletalkotással, illetve módosítással járó előterjesztéseket vitatták meg. A városatyák úgy határoztak, hogy a közterület-használat díját az idén 2,4 százalékkal emelik.

A költségvetéshez fűződő napirendek sorában a képviselők támogatták a Szivárvány Óvoda felújításának ötletét, illetve a pályázat beadását. Siker esetén a központi források kiegészítéséhez mindössze húsz százalék önrészt kell előkerítenie a városnak.

Az önkormányzat gazdasági társaságai is beszámoltak a testület előtt. A Városgazda Kft. például a tavalyi ingatlankezelési tevékenységéről, amelyet a szakbizottság is jónak minősítette, annak dacára, hogy a lakbérhátralék még mindig meghaladja a hat millió forintot. A Városkapu Közhasznú Zrt. vezetője a cég üzleti és közművelődési tervét ismertette.

A napirendek közül kiemelten kezelték a testület tagjai is a „Gyermekbarát város” idei intézkedési tervének meghatározását. Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester szóbeli kiegészítésében az ifjúsági demokrácia projekt jelentőségére hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy ebben a programban is kíváncsiak a diákok véleményére, hiszen a jövő alakításában nagy feladat vár rájuk.

Az elképzelések sorában elhangzott egy szabadtéri ifjúsági találkahely kialakítása a jelenlegi Építők parkja környékén. Ez az ötlet azonban csak egy komplex fejlesztés keretében lehet igazán életképes.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!