Közélet

2014.02.19. 13:52

Jutalmat kapott az életmentő rendőr

Pápai Balázs rendőr zászlós az életét kockáztatta, hogy kimentsen három embert a lángok közül.

kemma.hu

Tatabánya polgármesterétől, Schmidt Csabától vett át jutalmat Pápai Balázs rendőr zászlós február 19-én. A megyei jogú város első embere, vezető társai és a tatabányai képviselő-testület ünnepélyes keretek között fejezték ki köszönetüket a Tatabányai Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnokának, amiért január 19-én egy lángoló házból kimenekített három embert.


 
Az egyenruhás járőrszolgálatot látott el aznap, amikor a Szent István úton haladva az egyik mellékutcában sűrű füstre lett figyelmes. Azonnal a füstfelhő felé indult. Az egyik családi házhoz érve látta, hogy az épület melletti garázs lángokban áll. Az utcán várakozó szomszédoktól megtudta, hogy többen is vannak a garázs mellett lévő házban. Pápai Balázs r. zászlós nem tétovázott. A sűrű füstfelhőn át bement a házba és kimenekítette a bent rekedt két nőt és egy férfit. Utóbbit mentőhelikopter szállította kórházba.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!