Közélet

2014.02.17. 14:28

Így csökkentene áfát a Jobbik

Szabó Mihály, a komáromi választókerület jobbikos képviselője arról beszélt, hogy pártjában úgy vélik: az áfakulcs csökkentése kisebb bevételt jelentene az adócsalóknak, ezért nem feltétlenül érné meg trükközni.

W. Zs.

Az általános áfakulcsot 20-ra csökkentené a Jobbik Magyarországért Mozgalom – ez volt a lényege annak a sajtótájékoztatónak, amelyen Szabó Mihály, a Komárom-Esztergom megyei 3-as számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje és Boda Bánk László a párt megyei elnöke volt jelen és amelyet a Jobbik tatabányai irodája előtt tartottak vasárnap.

Szabó Mihály szerint látható, hogy az Európában legmagasabbnak számító 27 százalékos általános áfakulcs fellendítette a feketegazdaságot, ami óriási bevételkiesést jelent az államnak. A politikus elmondta: az áfakulcs csökkentése kisebb bevételt jelentene az adócsalóknak, ezért nem feltétlenül érné meg trükközni, így végeredményben nem jutna sokkal kevesebb forrás a költségvetéshez.

– Pártunk a földgáz, a villany és a tűzifa; valamint az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges termékek áfájának öt százalékra csökkentését javasolja – jelentette be Szabó Mihály.

A politikus emlékeztetett, napjainkban feleannyi gyermek születik, mint amennyi képes lenne a társadalom önfenntartását biztosítani. Így reméljük – zárta szavait – az 5 százalékos áfakulcs elhozza a demográfiai fordulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!