Közélet

2014.02.22. 14:39

Bűnmegelőzési kiadványt tett közzé a megyei kormányhivatal

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter méltatta azt a bűnmegelőzési kiadványt, amely elsőként Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére jelent meg.

V.T.

A cél az, hogy az állam ne csak hatóságként, büntető hatalomként lépjen fel, hanem egyenrangú partnerként hangolja össze a hatóságok és szolgáltatók tevékenységét. A cél a megfelelő tájékoztatás és bűnmegelőzés. A miniszter a pénteki bemutatón kiemelte: a füzet képekkel, rövid szövegekkel hívja fel a figyelmet az érintett szervezetek tevékenységére, amit ajánlani kell más megyékben is.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott kiemelte: évente sok ember ellen követnek el valamilyen bűncselekményt. Számos intézmény, szervezet foglalkozik a hatékony megelőzéssel, az áldozatok megsegítésével. Az összefogással megjelent, fotókkal illusztrált füzetet a megye valamennyi háztartásába eljuttatják majd.

Schmidt Csaba tatabányai polgármester méltatta a kiadvány fontosságát, és többek között kiemelte: a közszolgáltatók sosem kérnek készpénzt, amikor néhányan a jelvényekkel, igazolványokkal visszaélve otthonukban keresik fel a lakókat, az idős embereket, a szomszédokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!