Közélet

2014.01.06. 11:22

Kitűzték Esztergomban a remény lobogóját

Az „Esztergom felett őrködő”, Szent Tamás-hegyi, feslett zászló helyébe új lobogó került. Ennek megáldását megtekintendő gyűltek össze hétvégén mintegy hatvanan az említett helyszínen.

Barlangi

A jelenlévőkhöz a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) helyi szervezete képviseletében Szerencsés Gergely szólt. Az ifjú politikus beszédében kiemelte: a régi zászló a békétlenséggel, problémákkal terhes múltat, míg az új – reményei szerint – a békés jövőt és az összefogást jelképezi. Hozzátette: az esztergomiak többet érdemelnek egy sajnálkozó mosolynál, ami akkor fogadja őket, amikor kitudódik, mely városban élnek.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Fotó: Barlangi Gergő
[/caption]

Ezt követően György Sándor, a KDNP városi elnöke történelmi kontextusba helyezte a zászlóavatást, és a megjelentek figyelmébe ajánlotta a „dicső jelkép” szimbolikáját, a trikolór pirosának erejét, fehérjének hűségét, zöldjének reményét.

– Vállaljuk büszkén magyarságunkat, ismerjük meg igaz történelmünket! – szólított fel mindenkit az elnök. György Sándor mondandóját Szent István gondolatával – „Aki a múltját nem becsüli, a jövőjét nem érdemli” –, valamint az „Éljen a Szövetség Esztergomért! Hajrá, Esztergom!” (aktuál)politikai tartalmú felkiáltással, lelkesítéssel zárta.

Dr. Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár úgy vélekedett: a lobogó nem pusztán a dicsőség jelképe, a nemzet tagjaira kötelezettségeket is ró. A politikus arra kérte az esztergomiakat, közösen örüljenek annak, ha valami jó történik, és bízzanak abban, hogy „lépésről lépésre megoldódnak a dolgok”.

A zászlót – pontosabban a jelenlevőket – Harmai Gábor katolikus plébános, Ágoston Csaba református lelkész, valamint dr. Papp Szabolcs, görög katolikus parochus áldotta meg.

Barlangi Fotó: Barlangi Gergő -->

Címkék#Esztergom
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!