Közélet

2014.01.13. 12:09

Jelentősen csökkent a munkanélküliség Tatabányán

A tavalyi év utolsó hónapjaiban tovább csökkent a munkanélküliek száma Tatabányán. A nyilvántartott álláskeresők száma 2008 óta nem volt ilyen alacsony

kemma.hu

- Az eredmény az ipari park folyamatos fejlődésének, valamint az önkormányzat és az itt élők céltudatos munkájának köszönhető – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester.

Tatabányán az elmúlt év végén tovább folytatódott az álláskeresők számának nyolc hónapja tartó csökkenése, arányuk november végén a lakosság 7,5 százalékát tette ki – tájékoztatott a polgármester. Schmidt Csaba hozzátette: a nyilvántartott álláskeresők állományából városunkban 2013. második felében több mint háromszáz ember került ki, az álláskeresők számának alakulásában főként a pályakezdők körében történt tíz százalékot meghaladó csökkenés volt meghatározó, ami május óta most először fordult elő.

A polgármester kiemelte: Tatabánya ipari parkjában folyamatosan bővítik kapacitásukat a cégek, miközben újabb vállalkozások indulnak. Ennek eredményeként rengeteg új munkahely jött létre Tatabányán, a jövőben pedig további, több mint ezer új álláshely létesülhet a városban. A tatabányai emberek kemény munkájukkal és szaktudásukkal már bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

A város jövőbeni céljai között továbbra is kiemelt fontossággal bír a kutatás-fejlesztés, a kereskedelem, valamint a kis- és középvállalkozások támogatása, mely további munkahelyek teremtését szolgálja Tatabányán – tette hozzá a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!