Közélet

2014.01.23. 14:26

Hátrányos helyzetű kistérségekben is szerveznek Erzsébet-táborokat

Az Erzsébet-program céljairól, eddigi eredményeiről és jövőbeni lehetőségeiről tartott sajtótájékoztatót tegnap a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Integrált Közigazgatási Központban Bencsik János országgyűlési képviselő, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott és Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője.

Barlangi

- A tavalyi évben rendkívül sikeres volt a program. A tapasztalat azt mutatta, nagy ajándékot jelentettek a kedvezményes üdülési lehetőségek és a tematikus táborok sokak számára. A résztvevő gyermekek közül többen még soha nem jártak a Balatonnál, sőt, néhányan eleddig még osztálykiránduláson sem vettek részt - számolt be róla Czunyiné dr. Bertalan Judit. A kormánymegbízott hozzátette: a 2014-es év programjai iránti nagy érdeklődés is visszaigazolja az eddigi munka eredményességét.

Az elmondottakkal Bencsik János is egyetértett. A politikus az ország legerősebb és leghatékonyabb szolidaritási programjának nevezte a két évvel ezelőtt útjára indított - és azóta kiforrott - kezdeményezést, amelyet az Erzsébet-kártyákat használók, azt elfogadók, valamint az önkormányzatok és az állam közti szövetségként értelmezett. Elmondta még: "a többletköltség nélküli jócselekedeteknek" tavaly háromezer kedvezményezettje - döntően gyermekek és szépkorúak - volt megyénkben, minek eredményeként az üdültetési helyszínek kihasználtsága is jelentősen javult.

Az elhangzottakat ezt követően Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője foglalta rendszerbe. A legfontosabbak: A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány idén az Erzsébet-program keretében hatvankét pályázatot hirdetett meg nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők és gyermekek részére. Tavaly csaknem negyedmillióan éltek a lehetőséggel, idén pedig még nagyobb érdeklődésre számítanak, ezért a felhasználható keretet félmilliárd forinttal, összesen három és fél milliárdra növelték. (Az Erzsébet-utalványok forgalmazása szolgál ehhez fedezetül.)

A szociális üdülések pályázati határideje idén február 28-a, míg a gyermektáboroké március 20-a. A rászorulók minimális önrész mellett, mindenki más a "klasszikus kikapcsolódási árak" negyedéért-ötödéért valósíthatja meg álmait. Persze, csak abban az esetben, ha túljelentkezések miatt nem merül ki idő előtt a keretösszeg. (Jelentkezni lehet: www.erzsebetprogram.hu)

Barlangi -->

Címkék#Tatabánya
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!