Közélet

2014.01.21. 10:44

Garázsrobbanás: vérplazmára van szüksége a megégett apának

A vasárnap, Tatabányán felrobbant garázsban másodfokú égési sérüléseket szenvedett férfinek sürgősen vérplazmára van szüksége. AB pozitív és AB negatív vércsoportú emberek tudnak rajta segíteni.

kemma.hu

Az Önkéntes véradás - Magyar Vöröskereszt facebook oldalán jelent meg az a felhívás, amelyben a vasárnap megégett férfi családja arra kér mindenkit, hogy adjanak vért az édesapának, Radics Ottónak. A fővárosi Szent István kórház égési osztályán ápolt férfinak egészen pontosan vérplazmára van szüksége.

Radics Ottó vércsoportja a legritkább, AB negatív, ezért az AB pozitív és az AB negatív vércsoportú emberek által felajánlott plazmákra van szüksége.
Az irányított véradásra bármelyik véradó központban lehet jelentkezni. A következő adatok megadásával pedig biztos, hogy a megégett férfihoz jut a vérplazma:

Radics Ottó
Budapest, Szent István kórház, égési osztály
TAJ-szám: 022526711
Születési idő, hely: 1959.05.01., Tatabánya
Vércsoport: AB negatív

Fontos, hogy saját TAJ-kártyájukat, személyi okmányaikat se hagyják otthon, mert arra szükség lesz!

Oroszlányban január 22-én, szerdán délután fél hét és nyolc óra között a városi sportcsarnokban véradást szerveznek Radics Ottónak.

Komárom-Esztergom megyében a Tatabányai Területi Vérellátónál (Semmelweis utca 2.) lehet jelentkezni irányított véradásra. Telefonszám: +3634/323-135. Véradási időpontok:Hétfő-Csütörtök: 8.00-15.00
Péntek: 8.00-12.00. További vérellátó központokat ide kattintva kereshet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!