Közélet

2013.12.14. 06:45

Hétvégente és ünnepnapokon nem lehet majd forgatni Kisbéren

A kisbéri képviselő-testület legutóbbi tanácskozásán a döntéshozók elé került az az előterjesztés is, mellyel a város közigazgatási területén történő filmforgatásokat szabályoznák.

P. P.

Az elképzelések szerint csak azok a szerződések lennének jóváhagyhatók a jövőben, melyekben a kérelmező vállalja az eredeti állapot helyreállítását, az igénybe vett közterületen keletkezett hulladék elszállítását, a filmforgatással érintettek tájékoztatását, az esetleges forgalomkorlátozásokról tájékoztatót megjelentetését a helyi újságokban.

Azt is rögzítették, hogy a filmforgatás miatti vagy azzal összefüggésbe hozható károk megtérítése attól függetlenül kötelező, hogy a stáb tagjai vagy “alvállalkozóik” okozták-e.

Figyelemre méltó az a szabály is, hogy nem kell közterület-használati díjat fizetni az oktatási, tudományos, ismeretterjesztő témájú filmek forgatásakor, továbbá akkor, ha filmművészeti állami felsőoktatási képzés keretében készül az alkotás.

Lényeges még, hogy filmet forgatni  vasárnap és ünnepnapokon nem lehet a jövőben, de a hétköznapokon is csak úgy, hogy az igénybe vett közterülettel szomszédos ingatlanok megközelítését a filmesek kötelesek folyamatosan biztosítani.

Címkék#kisbér
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!