Közélet

2013.12.07. 12:55

Bronzvasárnap a megyében

Összeállításunkból megtudhatják olvasóink, hogy településeinken milyen adventi programokkal várják az érdeklődőket szombaton és vasárnap.

kemma.hu

Bokod A második adventi gyertya gyújtására vasárnap 17 órára várják a község lakóit a művelődési ház épülete elé. A rendezvényen Gerendai Sándor katolikus esperes mondja el adventi szolgálatát, majd Dutka Károlyné gobelin képeinek- és  Kriskó Nikolett fotóinak kiállítására hívják az érdeklődőket. A kultúra kedvelőit még egy meglepetés, babafotókból nyílt kiállítás megnyitója várja. Mindezt 16 órakor Dr. Nemere Gyula főorvos előadása előzi meg „Urológiai problémák” címmel.

Komárom A Jókai téren december 1-22. között között tartják az adventi vásárt. Vasárnaponként 15-18 óra között mézeskalács-díszítés, 17 órától adventi gyertyagyújtás lesz. A pavilonokban iparművészeti és kézműves alkotásokat, fajátékokat, bőrárut, és az ünnephez kötődő dísz- és ajándéktárgyakat lehet vásárolni. Az idén is lesz könyvsátor, de nem lesz hiány finomságokban, így forralt borban, teában és kürtőskalácsban sem.

Környe Szombaton öltöztetik ünneplőbe a település karácsonyfáját. 14 órától a kicsik és nagyok a művelődési házban készíthetik el a díszeket, amelyekkel 15.30-16.30 óra között varázsolhatják karácsonyfává az intézmény előtti fenyőt. 17 órakor kezdődik A Mikulás elveszett című zenés mesejáték a Hemo Musical előadásában, a Sihlouette balett táncosainak közreműködésével. A programokra a belépés a falubelieknek (diákigazolvánnyal, lakcímkártyával) díjtalan.

Oroszlány Vasárnap 10 órakor karácsonyi matinéra és fenyőfadíszek készítése hívják az érdeklődőket a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ kamaratermébe. 16 órakor a Mézeskalácsok, Adventi koszorúk versenyének eredmény hirdetése után Díszített fenyőfák kiállítására és versenyére várnak mindenkit a központ kiállítótermébe. Közreműködnek a Borbála-telepi óvoda óvodásai. Ebben az időben karácsonyi vásári hangulat költözik a Szent Borbála térre.

Tatabánya Szombaton 15 órától díjtalan zenés télapó műsorra várják a 4-12 éves gyerekeket a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Házba, ahol a Mikulás a szülők által készített, névvel ellátott, 14 óráig leadott csomagokat is átadja. Ugyanitt karácsonyi kézműves foglalkozás is lesz 16-18 óráig.
Szintén szombaton, 16-19 óráig az alsógallai József Attila Művelődési Házban is lesz ingyenesen látogatható Mikulás-buli játszóházzal, kézműves foglalkozással, arcfestéssel, agyagozással, 17 órától Sanyi bácsi zenés gyermekműsorával 2-12 éveseknek. A Mikulás itt is átadja a névre szóló, 15 óráig leadott csomagokat.
Vasárnap 9 órától a hagyományos Mikulás-túrán a csákányospusztai turistaház altáborában várja a Mikulás a gyerekeket. Minden előzetesen jelentkező és a rendezvény napján túrázó gyermek ajándékcsomagot kap.
Ugyancsak vasárnap, 18 órától adventi töltekezés lesz a Vértes Agorájában Sudár Annamária és a Misztrál együttes műsorával. A belépés díjtalan, meghívó az Agorában vagy a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének tatabányai szervezeténél igényelhető.

Vértesszőlős Szombaton 16-19 óráig tart a település sportcsarnokában az Óvodai Mikulás Party. Szerdán pedig az idei 3. Adventi Sütiházat rendezik meg a Faluházban klasszikus receptekkel, szakértő kezekkel, új ötletekkel. Ezúttal karácsonyi linzerek készülnek. Jelentkezni, érdeklődni Kutenics Kingánál lehet.


 

kemma.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!