Közélet

2013.12.03. 10:45

A származás nem választás, de hogy mivé lesz az ember, már igen

Töretlen az együttműködés a rendőrség és a roma önkormányzatok között. „A szegénység a kultúra, nem a származás” – ezzel a megállapítással összegezte beszámolóját a hejőkeresztúri általános iskola igazgatója, a „Jó embert keresünk” pályázat egyik nyertese.

kemma.hu

Kovácsné dr. Nagy Emese egyik előadója volt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság által megszervezett Példaképek elnevezést viselő konferenciát vett részt 2013. december 2-án Tatabányán, a rendőrség és a roma önkormányzatok együttműködésének újabb állomásán.

A Példaképek rendezvény célja olyan emberek bemutatása volt, akik munkájukkal eredményeket értek el a roma közösség felzárkóztatásában. A konferenciát Farkas Gábor r. ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, aki köszöntőjében a rendőrség és a roma önkormányzatok közötti együttműködés fontosságáról beszélt.

Csakúgy, mint Makula György r. őrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálat főosztályvezető-helyettese, az Európai Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület alapítója. Az őrnagy saját tapasztalatait is bemutatva beszélt a roma fiatalok életét végigkísérő nehézségekről, valamint a felzárkózás lehetőségeiről. Elmondta, hogy a származás nem választás, de hogy mivé lesz az ember, az már igen.
 
Pintér Péter, a tatabányai Füzes utcai Általános Iskola igazgatója hasznos tanácsokkal látta el a résztvevőket a roma fiatalok részére alkalmazandó pedagógiai módszerekről.

Csonkáné Huszár Anita r. alezredes, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője beszámolt a megyében működő és az iskolák által igénybe vehető bűnmegelőzési programokról. A rendezvényt Vörös István, a Komárom-Esztergom Megyei Roma Önkormányzat elnöke zárta.

Előadásából a résztvevők képet kaphattak arról, hogyan tudnak bekapcsolódni a roma önkormányzatok és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság által működtetett bűnmegelőzési programokba.

Címkék#Tatabánya
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!