Közélet

2013.07.17. 14:10

Új elemekkel bővül a tartalékosok alapkiképzése

Több mint százan érezték úgy, hogy a jövőben önkéntes műveleti tartalékosként szeretnék hazájukat szolgálni, és kezdték meg az egy hónapos alapkiképzést július 16-án Tatán, a Klapka György laktanyában.

Honvédelem

A közel négy héten át tartó kiképzés során az újoncok fokozott tempóban sajátítják el a katonák számára nélkülözhetetlen tudnivalókat. Lőkiképzés, harcászat, alaki gyakorlatok, vegyivédelmi kiképzés és még számtalan egyéb foglalkozás vár a leendő tartalékosokra − mondta el Pasa Tibor tartalékos őrmester, a kiképzés egyik vezetője a honvédelem.hu-nak.

A 25 napos kiképzés programja ez alkalommal új elemekkel is bővül, mivel a missziók során összegyűlt tapasztalatok alapján olyan új feladatok épültek be a kiképzésbe, mint például aknák felderítése, felszedése és hatástalanítása. Ezenfelül az újoncok a menet során új tapasztalatok alapján tanulják meg a járőrfeladatok végrehajtását, melyre a kiképzők is különleges felkészítést kaptak Afganisztánból hazatért, tapasztalt katonáktól − tette hozzá Pollák Ferenc önkéntes tartalékos százados, aki szintén kiképzőként vesz részt a munkában.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!