Közélet

2013.07.23. 16:13

KELLO-vezetés: fideszes mutyi vagy kommunista szemlélet?

Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa szerint az esztergomi Fideszhez köthető személyek vezetik a könyvtárellátót. Az érintettek másként látják a helyzetet.

Fenyvesi Károly

A tankönyv-monopóliumot élvező Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) menedzsmentjében „hemzsegnek a botrányairól híres esztergomi Fideszhez köthető emberek” – írta közleményében Karácsony Gergely parlamenti képviselő. Az Együtt-PM politikusa szerint a KELLO vezetésében megtalálható Bakos Erika, aki korábban Orbán Viktor beszédeit is kiadta, Arany Tamás, a városi közműcég, a Strigonium Zrt. korábbi vezérigazgatója, Steindl-Arató Vera, a városi Fidesz-frakció vezetőjének felesége, valamint Takács István, Meggyes Tamás volt sajtóreferense és Magossy Julianna, a Fidelitas korábbi esztergomi vezetője.

Karácsony Gergely felhívta a figyelmet arra, hogy a KELLO már nyáron behajtja a szülőktől a tankönyvek árát, de azt csak októberben továbbítja a kiadóknak. Az Együtt-PM felszólítja a Fideszt, hogy „fejezze be a magyar szülők ellen folytatott nyári hadjáratot”, az ombudsmant pedig arra, hogy vizsgálja meg, hogyan juthattak egy magáncéghez a szülők és gyerekek személyes adatai. A törvény ugyanis csak arra jogosítja fel a céget, hogy az iskolákkal tartsa a kapcsolatot.

Steindl Balázs (Fidesz), az esztergomi önkormányzati képviselő-testület többségi frakciójának vezetője érdeklődésünkre elmondta, Bakos Erika és Arany Tamás nem tagja a Fidesz városi szervezetének, míg felesége aprócska gyermekükkel otthon van.

– Nem dolgozom a Kellónál – jelentette ki Takács István, majd így folytatta. – Azt javaslom, azzal a fenntartással olvassák, úgy kezeljék a nyilatkozatot, hogy ha egyszer hazudott, valószínűleg hazudik másszor is a nyilatkozó. A fideszességemmel, fideszességünkkel kapcsolatos állításról pedig annyit kívánok elmondani, hogy szomorúan kommunista szemléletet tükröz az, hogy bárkitől elvitassák a munkához, a megélhetéshez való jogát pusztán politikai irányultsága miatt.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. honlapján, a kello.hu oldalon az érintettek közül a következő nevek és titulusok szerepelnek:
Ügyvezető igazgató: Arany László Tamás; 
Szakmai igazgató: Bakos Erika;
Általános igazgatási vezető: Steindl-Arató Vera.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!