Közélet

2013.07.03. 14:59

Játsszon a parlagfű ellen!

A „PIK” egy Parlagfű Információs Kvíz, mely a megyei Kormányhivatal és a Magyar Növényvédő Mérnöki és a Növényorvosi Kamara Komárom-Esztergom Megyei Szervezete által indított on-line rendszerű tudásalapú kvízjáték.

Kemma.hu

A PIK és a kapcsolódó Nyereményjáték fő célja, hogy a parlagfű biológiája, az ellene való védekezés lehetőségei és szabályai témákban az összeállított kérdéssor és a válaszok segítségével a résztvevők játékos formában fontos általános és részletes ismereteket kapjanak.

Cél továbbá, hogy minél többen vegyenek részt az információs kvíz kitöltésében, ezért a megyei Növényorvosi Kamara értékes nyereményeket ajánlott fel, növelve ezzel is annak valószínűségét, hogy a kvíz által felölelt témák társadalmi ismertsége bővül, s egyes alapvető információk ezúton is tisztázásra kerülnek.

A kvízhez nem kell regisztrálni, a kitöltésnek időkorlátja sincs, s a PIK tetszőleges alkalommal kitöltő. Alapszabály viszont, hogy a nyereményjátékban csak azok vehetnek részt, akik mind a 15 kérdésnél a helyes választ jelölik meg, s egy személy csak egyszer regisztrálhat.

A PIK különlegessége, hogy nem csupán egy rövidke kérdést, hanem egy információs csomagot kap a résztvevő azzal, ahogy a kérdések témáját és a válaszokat a kvíz felvezeti. A kérdések nem a legkönnyebbek, de kis tájékozódás után mindenki meg tudja válaszolni.

A PIK a Kormányhivatal honlapján érhető el, 2013. július 3. 12,00 órától s a részvételre július 9. 12,00 óráig nyitva a lehetőség.
A játék örömén túl a megnyerhető díjak:
1 db MTD önjáró benzinmotoros fűnyíró
1 db Acer Iconia tablet
1 db MTD benzines szegélynyíró
5 db ajándékcsomag

A részletes információkat és a Parlagfű Információs Kvízt megtalálják a www.kemkh.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!