Közélet

2013.07.25. 10:20

Idősek segítik az időseket a bűnmegelőzésben

A Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya kortárssegítő képzést indít a megyében élő szépkorúak részére.

Kemma.hu

A program célja, hogy az időskorúak a képzésen megszerzett információkat a bűncselekmények és a sértetté válás megelőzése érdekében átadják kortársaiknak. 2010. óta lelkes önkéntes mentorok vesznek részt a bűnmegelőzési munkában. A képzéseken elsajátított tudás birtokában tanácsokat adnak, és a rendőrség által biztosított bűnmegelőzési szóróanyagot átadják kortársaiknak.

A szakmai napra a már aktív kortárs segítők mellett azokat az időskorúakat is várják a szervezők, akik most csatlakoznának be a programba. A képzésnek a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tatai üdülője ad otthont, és 2013. augusztus 29-én 9 órától lesz. A programon részt vevők tájékoztatást kapnak az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, és azok megelőzési lehetőségeiről. Előadást hallgathatnak az áldozatsegítés aktualitásairól, a közműszolgáltatók működéséről és a legújabb vagyonvédelmi eszközökről. A prezentációkat a téma szakértői tartják, az előadók a rendőrség, a kormányhivatal igazságügyi szolgálata, az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt., és a Derik Hungária Kft. munkatársai lesznek.

A jelentkezéseket 2013. augusztus 23-ig várja a Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya. Jelentkezni lehet a 2800, Tatabánya, Komáromi u. 2. címen levélben, a [email protected] e-mail címen, vagy a 06-34/517-755-ös telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!