Közélet

2013.07.03. 09:30

Baleseti szimulátorokkal az éles karambolok ellen

Az ország bármely aszfaltjára igaz, hogy a legtöbb sofőr alapvető ismeretek hiányában ül a volán mögé. Többek közt erre hívta fel a figyelmet az autóklub Tatabányán.

Wágner Zsanett

Napjainkban elmondható, hogy a statisztika javítása „szülte” rendezvénysorozatok fő célja a biztonságos közlekedés elsajátítása – lehetőleg minél fiatalabb korban. Ebből a szemléletből kiindulva szervezte meg a Magyar Autóklub immáron nyolcadik alkalommal ingyenes roadshowját, amelyen a fiatalok elméleti és gyakorlati ismereteket eleveníthetnek fel, vagy épp tapasztalatokat sajátíthatnak el.

<hirdetés>

Ebből a célból parkol a „Biztonságosan közlekedni egy életúton” szlogennel felfestett kamion Tatabányán, a Bláthy Ottó út hipermarketje előtt és szombatig minden nap reggel 8 és este 6 óra között várja látogatóit. A helyszínen kerékpáros ügyességi verseny, baleset- és csúszós út szimulátor, közlekedési ismeretket felmérő totó teszi próbára a leendő és aktuális sofőröket egyaránt.

Miként a rendőrség mindig támogatta az ilyen jellegű programokat, a megnyitón Reinhoffer Csaba ezredes is részt vett. A megbízott főkaptány bízik abban, hogy ezek a gyermekek mind a kortársaik, mind a szüleik számára átadhatják az itt megszerzett tudás – legalább – egy részét. Rövid közvélemény-kutatásunkból kiderült: Remélhető, hogy ezen az úton-módon elérünk az illetékesekhez és a legtöbb szabálytalanságra okot adó STOP tábla és a „sárga” valóban megállít.

A köszöntő szavak után Farkas Károly, a szervező klub regionális elnöke a biztonság fontos eleme és a roadshow mint szép misszió között vont párhuzamot, majd a megyei sajátosságokat sorolta. Farkas Károly elsőként a mocsai eredményeket említette. A tizenéves kerékpáros-korosztály minden évben szépen bizonyít a nemzetközi versenyeken. Végül a klub regionális elnöke a Tatával köttetett megállapodással zárta szavait: Szeptemberben indul az a programunk, amelynek elméleti és gyakorlati elemeit a barokk kisváros két oktatási intézménye hozza majd tető alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!