Közélet

2013.07.06. 07:25

A lézertechnológiában is bíznak az Edutuson

Közös kutatásfejlesztésről szóló programot szignózott pénteken a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. – mint a lézertechnológia területének egyik meghatározó szereplője – és a tatabányai Edutus Főiskola képviselője az épület emeleti előadótermében.

W. Zs.

Az együttműködés alapja a két intézmény szellemi kapacitásának és szaktudásának megosztása mellett a pályázati forrásból beszerzett 400 wattos SPI lézer sugárforrás-Kawasaki robot és egy 4 kilowattos lézer-CNC cellából álló gépcsoport használata.

Az új távlatokat nyitó szerződés – amelyet dr. Jandala Csilla a felsőoktatási intézmény megbízott rektora, Schmidt Csaba polgármester és Skultéty Tamás a kft. ügyvezetője hitelesített – szervesen illeszkedik a város programjába. Így a kft. ki tudja terjeszteni technológiai kutatásait a főiskola lézerberendezésein, az oktatási intézmény pedig csatlakozni tud egy hazai és nemzetközi kutatási hálózatba, amely megteremtheti a főiskola csatlakozását Európai Uniós projektekhez a 2014-2020-as tervezési időszakban.

– Két éve érlelődött a gondolat a műszaki irányú oktatás bevezetésére, mindez gazdaságunk szempontjából fontos – fogalmazott Schmidt Csaba, a város első számú embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!