Közélet

2013.06.14. 08:35

Most a Duna hordalékától kell megtisztítani a településeket

Az elmúlt héten több százezer homokzsák és rengeteg segítő kéz kellett ahhoz, hogy az előre kiszámítható ítéletidőnek gátat vessünk. A mögöttünk álló hét végén Komáromban és Esztergomban történelmi magasságon tetőzött a Duna.

kemma.hu

Az áradás több helyütt megbénította a vasúti és autóbusz közlekedést, a Szőny-Komárom közti vasút mentén 200 ezer homokzsák kellet a védekezéshez, a Dunaalmás és Neszmély közti árvízi kapukat erősítettek meg, de Esztergomnál és Pilismarótnál is a tűréshatárt súrolta a víz egyre emelkedő szintje.

Aki, ahol csak tudott segített. Egyként fogott össze önkéntes, önkormányzati dolgozó és valamennyi szakhatóság, társszerv munkatársa. Egyebek mellett erről a megfeszített munkáról, egyben példátlan együttműködésről számolt be Czomba Péter megyei katasztrófavédelmi igazgató, a megyei védelmi bizottság tegnapi ülése után, amelynek a megyeháza adott otthont. Miként fogalmazott: a munka az apadó vízszint ellenére is folyamatos.

– Elsősorban a közutak, vasutak mentén kell megtisztítani, majd fertőtleníteni a területet. Az adott településen belül, majd kívül az ideiglenes védműveket kell lebontani – mondta az igazgató.

Ezenkívül – vette át a szót Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, egyben a bizottság elnöke – feladatunk továbbá az árvízi károk felmérése, mind a lakosság körében, mind a település életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!