Közélet

2013.06.02. 10:33

Falunap zivatarral

Nem túl jó előjellel indultak a XVII. szákszendi falunap előkészületei, hiszen amikor csütörtök délután nekiálltak az önkéntesek és László Kálmán polgármester a közösségi sátrak felállításához, esett az eső, s csak 14 Celsius fokot mutatott a hőmérő higanyszála.

kemma.hu

Szombatra azonban barátságosabbra váltott az idő, így nem volt akadálya annak, hogy korareggel a helyi vadászok, a nyugdíjas klub és a baráti társaságok tagjai nekiálljanak a gulyások, pörköltek, lángosok, palacsinták elkészítéséhez, miközben négy csapat részvételével megkezdődött a kispályás labdarúgó bajnokság is.

Délidőhöz közeledve sorra érkeztek a környék polgármesterei, valamint a partnertelepülés, a szlovákiai Tardoskedd településvezetője. Őket, a vendégeket, illetve a község lakóit László Kálmán köszöntötte, majd megkezdődött a szórakoztató program, amit több százan követtek a nap további részében.

A faluházban az iskolások és az óvodások rajzaiból, festményeiből és egyéb kézműves munkáiból nyílt tárlatot tekinthették meg az érdeklődők, a játszóudvarban logikai és ügyességi játékok várták a legkisebbeket, de volt többek között technikai bemutató, lovaskocsikázás, agyagozás és kézműveskedés is.

Mindeközben a faluház udvarán a hagyományoknak megfelelően az óvodások produkciójával kezdetét vette a kulturális bemutatók sora. Több korcsoporttal képviseltette magát a helyi modern tánccsoport, fellépett vendégként a kocsi Páros Csillag Hagyományőrző Néptánc Egyesület csapata, a kisbéri mazsorettek és a Baráti Dal Színház művészei.

Aztán amikor a Rescue 24 egyesület kutyabemutatója zajlott, szinte leszakadt az ég, hatalmas záport zúdítva a jelenlévőkre, akiket láthatóan mindez nem nagyon zavart meg, csak a sátrak alá húzódtak, azonban a technikát át kellett szerelni a faluházba, s alig egy óra múlva már ott került sor a Trapper Band koncertjére, a helyismereti totó eredményhirdetésére, a tombolahúzásra, s az utcabál is a fedél alá húzódott. Az égieknek hála, késő estére elállt az eső, így nem maradt el a tűzijáték sem, amit nagy tapssal honoráltak a jelenlévők.

Címkék#szákszend
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!