Közélet

2012.12.19. 10:53

Elkerülheti a leminősítést a Selye Egyetem

A komáromi Selye János Egyetem elkerülheti a szlovák oktatásügyi minisztérium által többször is beharangozott leminősítést.

Kitekintő.hu

A szlovák kormány egyelőre nem terjeszti a parlament elé az erre vonatkozó javaslatot. Tóth János, az egyetem rektora is reménykedik abban, hogy a Selye János Egyetem egyetemi besorolásának megtartásáról a 2014-ben esedékes akkreditációs folyamat eredménye alapján születhetne döntés.

Dušan Čaplovič oktatásügyi miniszter ezzel kapcsolatban még csak annyit mondott, hogy a komáromi egyetemmel kapcsolatban elfogadott egy intézkedést, de az ügyet még nem zárta le. "Várom a következő akkreditációt” - mondta Čaplovič. Az egyetem hivatalos értesítést még nem kapott a minisztériumtól.

"Kaptunk egy évet még, hogy készüljünk egy olyan akkreditációra, amelynek nem ismerjük a kritériumait” – mondta Tóth János, hozzátéve: akkor lenne igazságos a folyamat, ha előre közölnék, milyen kritériumok szerint fogják elbírálni az egyetemet, hogy fel tudjon készülni az elvárások teljesítésére.

Mint ismeretes, a Selye János Egyetem leminősítését idén júniusban az akkreditációs bizottság ajánlására hivatkozva kezdeményezte az oktatásügyi miniszter, mivel az intézmény - más szlovák egyetemekkel együtt - nem teljesítette az egyetemi besorolás feltételeit. Ezt az érvelést azonban nem tartja helytállónak az oktatási intézmény vezetése, amely arra hivatkozik, hogy a 2009-es akkreditációs folyamat a komáromi egyetem számára igazságtalan körülmények között zajlott le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!