Közélet

2012.10.25. 17:05

Tizenöt évet ünnepelt a Nyugdíjas Klub

Hetedhét országra szóló mulatságot szervezett a település legaktívabb civil szervezete a hétvégén. Az eseményen ünneplő és ünnepelt is egyazon csoportot alkotott.

kemma.hu

 Az 1997-ben, mindösszesen negyven fővel a háta mögött alapított klub, a Nyugdíjas Klub, fennállásának tizenhatodik évébe lépett. Vasárnap délután egy tűt sem lehetett leejteni a művelődési házban, annyian köszöntötték fel a mára már százhét tagot számláló szervezetet. Kezdetben Pula Lujzi, a klub élére tizenhárom évvel ezelőtt választott elnök foglalta össze tevékenységüket, programjaikat.

A klub a mai napig a település minden rendezvényéből kiveszi a részét, így nemcsak a nyugdíjasok, hanem a település elmúlt negyed évszázadának összefoglalóját is hallhattuk egyben. A gratulálók hosszú sorába Grúber Zoltán a település első embere is beállt. Mint megtudtuk egy személyes momentum tovább emelte az est fényét.

A vezető tizenöt esztendővel ezelőtt ült polgármesteri székébe, így még hitelesebben hangzott tőle a hagyományok ápolásáról, a feltétlen összetartásról szóló köszöntő. A műsor első felében a közeli városból érkezett v.Nagy Roland szavalt, majd a vendégművészek József Attila és Petőfi Sándor verscsokrainak kecskédi változatát adták elő.

Ezután az ünnepeltek, az elmúlt esztendők ha nem is díjnyertes, közönségdíjas farsangi jelmezbe bújt nyugdíjasok léptek színpadra. Így került egy pódiumra Hófehérke a hét törpe kíséretében, felettébb ügyes balettáncosok. A török basa alias Szabó Pál háremhölgyeire mutatva „Itt vannak a lányaim, nem csillapodnak vágyaim” mondókája sem maradhatott el és Varga László a falu Mariskájaként is újfent osztatlan sikert aratott.
Az egykori néptáncosok, Horn Antal vezetésével ünnepi pörköltet kínáltak. Az estnek csak a másnap hajnal vetett véget.

Címkék#Kecskéd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!