Közélet

2012.10.11. 13:16

Támogatás fejében gyermeki mosoly a Cseperedőtől

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. két óvodának, a neszmélyi Cseperedő Napközi Otthonos Óvodának és a dunaalmási Kék Duna Óvodának ajándékozott székeket.

Petrik J.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. nem csak szakmai tevékenységével, de társadalmi szerepvállalásával is elismerést vívott ki. Különösen a tatai sport támogatásában jeleskedik, valamint a fiataloknak rendezet programokból, az oktatási intézmények megsegítéséből veszi ki a részét.

Ennek egyik jó példája, hogy a közelmúltban jelentős támogatást nyújtott a cég a neszmélyi Cseperedő Napközi otthonos Óvodának, valamint a dunaalmási Kék Duna Óvodának. Az ismert, hogy mindkét település önkormányzatának szűkös a büdzséje. Azaz nem arról van szó, hogy például a dunaalmási polgármester, Czeglédi Zoltán, vagy a testület ne segítene, ha a kassza engedné.

– Az óvodában a székek már elérték a felnőtt kort, tizennyolc évesek – mondta Czeglédi Zoltán. – Pénz hiányában fordultunk a zrt.-hez. Önzetlen felajánlásuk eredménye most az apróságok mosolya az oviban, akik a leginkább értékelték, hogy új kisszékeket kaptak. A tatai cég vezetése nem azt kérdezte, hogy mennyi, hanem, hogy mire kell a pénz. Hatvan széket tudtunk így vásárolni az oktatási intézménynek. Köszönet érte a környezetvédelmi zrt.-nek, amely nem először nyújtott támogatást ilyen célra.

Holh Gabriella, a Kék Duna Óvoda vezetője is csak a legnagyobb elismerés hangján szólt a zrt. támogatásáról.

– Négy-öt éve húzódó probléma megoldásában segített a tatai társaság – emelte ki az óvoda vezetője. – Nézze, a gyerekek milyen boldogok, mennyire örülnek az apró ülő alkalmatosságnak. Pályázaton néhány éve nyertünk annyi pénzt, hogy a bútorokat lecseréljük. Ezzel a szép, natúr színnel most a székek is harmonizálnak. Abszolút illenek a csoportszoba „hangulatához”. Óriási segítség volt nekünk a Tatai Környezetvédelmi Zrt. segítsége.

Egy „utcával” arrébb, Neszmélyen szintén kézzel fogható a zrt. jótékonykodása. a Viziné Tóth Erika vezette Cseperedő óvodában is szükség volt 30 új székre. A környezetvédelmi zrt. ezen az intézményen is segített.

– Kétszázezer forintot kaptunk a tatai cégtől – jegyezte meg a vezető óvónő. – Ebből nem csak a székre, de még karácsonyi ajándékra is futotta. Nagyon hálásak vagyunk a zrt.-nek az önzetlen segítségükért. Arról nem is szólva, kétszer ad, aki gyorsan ad. Hiszen, ahogy megkapták a nekik írt levelet, már másnap hívtak telefonon és érdeklődtek, miben és miként segíthetnek. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!