Közélet

2012.10.17. 13:55

Rablással vádolta meg a potenciális vevőt

Rablás miatt indult büntetőeljárás két tatabányai fiatallal szemben, másnapra azonban kiderült, hogy az állítólagos sértett hamisan vádolta meg őket és a rendőrséget is félrevezette.

kemma.hu

Egy 25 éves tatai férfi kért rendőri segítséget, mert elmondása szerint október 15-én rablás áldozata lett Tatabányán. A vélt bűncselekmény elkövetésekor vele volt 18 éves unokatestvére is. Elmondásuk szerint két személy, késsel megfélemlítve, a 25 éves sértettől elvette mobiltelefonját. A férfi az elkövetők közül egyet megnevezett, egyet pedig fényképről ismert fel, akiket a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya előállított.

Az eljárás során kiderült, hogy a fényképről felismert személy nem azonos az elkövetővel, de a nyomozók hamar kiderítették, ki volt valójában a feljelentett személy társa, így őt is előállították. A kihallgatásuk során a sértett által elmondottak alapján azonban nem akart összeállni a történet, ezért a rendőrök ismét meghallgatták a feljelentő 18 éves unokatestvérét. Ekkor ő elmondta, hogy rablásról szó sem volt, igazából félrevezették a hatóságot.

25 éves rokona valójában eladásra kínálta telefonját. A vevő egy kis időre magánál tartotta a készüléket, próbálta a megbeszéltek szerint eladni, addig otthona előtt várakoztatta a feljelentőket, akik megunván a ház előtti ácsorgást, haza mentek. Este az interneten jelentkezett a vevő, mondván hiába kereste őket a ház előtt, nem találta őket sehol, így másnap érdeklődni fog és visszaadja a telefont. Az állítólagos sértett ekkor már megtette feljelentését a rendőrségen, és nem akarta megmásítani a történetet, tovább hazudott a rendőröknek.

Miután kiderült a hazugság, a rendőrség hatóság félrevezetése és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tesz az Ügyészségnél.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!