Közélet

2012.10.25. 15:39

Parkosítanak, takarítják és karbantartják az utakat is

Több mint száztizen jutottak álláshelyhez a közmunkaprogram segítségével Komáromban.

H. D.

Köztük van Kovács Ilona is, aki a minap csoportjával a molaji városrész zöld területeit takarította a lombtól. Ilona április óta kertészkedik a városban, előtte az ipari parkban dolgozott, de mint mondta, nem vágyik már vissza a gyári körülmények közé, mert megszerette a parkosítási feladatokat.

Most nyolc órában alkalmazza a város, de állandó bejelentett munkahelyre vágyik, ezt a kívánságát dr. Molnár Attila polgármesternek is ecsetelte, aki éppen szemlét tartott Molajban. Hornig Rudolfné alpolgármester elmondta, a közmunkaprogram következő ciklusába is pályázik a város, így valószínűleg sokakkal együtt Ilonát a jövőben is foglalkoztatni tudják.

A májusban indult Start munkaprogrammal foglalkoztattak részt vesznek a Selye kórház mögötti területen lévő gyümölcsfa-telepítésben  a közparkok és közutak karbantartásában, valamint az illegális szemétlerakó-helyek felszámolásában. A pályázatba betervezett gépi eszközökre az önkormányzat nem nyert támogatást, így ilyen igényekkel a saját gazdasági társaságára, a Saxum kft-re szorul. A közmunkásokat a munkaügyi központ közvetítette ki, egyes területeken igyekeztek kihasználni a szakmunkások tudását.

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!