Közélet

2012.10.04. 10:48

Élelmiszerlavina a Názáretnél

Komáromban lesz az „Ezt sütöttük ki” projektzáró rendezvénye. Az ottani gyermekotthon udvarán az Élelmiszerlavina pályázaton megtermelt zöldségek felhasználásával finom ételeket készítenek.

kemma.hu

 Az esemény szombaton 14 órakor kezdődik a Csillag lakótelepi intézményben, amelyen részt vesz többek között a szolgálat igazgatója, dr. Tóth Csaba is.

A történet meseszerűen kezdődött: az első elvetette, a második gondozta, a harmadik betakarította, aztán közösen megfőzték és elfogyasztották. A Názáret Szociális Szolgáltató az idén először vett részt az úgynevezett Élelmiszerbank és egy cég közös programjában. Ennek a „vége” a hétvégi főzőcske a gyerekeknek.

A népszerű kezdeményezést egyébkén szűkebb hazánkban több mint húsz települési önkormányzat és civil szervezet támogatta, pontosabban segítséget nyújtott a „meseszerű” élelmiszer termeléshez.

A pályázat koordinálást a Magyar Élelmiszer Bank Egyesület a Syngenta Kft. közösen végezte az idén is. A hazai rászorulók támogatásában ez a két szervezet egyébként immáron öt éve működik együtt. Úgymond az élelmiszer előállítás az érintettek bevonásával, rendre a „felhasználás” helyén zajlott és zajlik.

Esetünkben a Komáromi Gyermekotthon vezetője, Hanesz Mariann tett sokat annak érdekében, hogy a Duna-parti város lakóotthona alkalmas legyen erre a finom étkek kóstolójára. Persze a legtöbben az otthon lakói profitálnak ebből a programból, hiszen ők is részesei voltak a növénytermesztésnek. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy két kezük gyümölcsét most „szüretelhetik le.”

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!