Közélet

2012.10.24. 08:37

A magyar Goya és 1956

Tankok, nemzeti zászló, földgömb és kereszt – ezek a főbb motívumok kerültek minden pályázatra beküldött rajzlapra, amit Görgényi 1956 címmel szervezett még a tanév elején a tatabányai Móra Ferenc Általános Iskola.

kemma.hu

Az óvodás, általános és középiskolás korú gyermekek képeit egyrészt a címadó, a város egykori festőművésze, az intézmény 1964 és 69 közötti rajztanára, másrészt az intézmény hatvanadik évfordulójának ünnepe, harmadrészt október huszonharmadika hívott életre. A tanév elejétől beérkezett alkotásokat a szakavatott zsűrin túl P.Tóth Enikő művészettörténész és Makláry-Szalontai Csaba a Rákóczi Szövetségtől is szemrevételezett.

Az intézmény aulájában szervezett díjátadón bemutatták azokat a képsorokat, amiken a magyar Goyaként is emlegetett festőművész megyeszékhelyi 56-os felvonulókat is megörökített. Később a pályaműveket bemutató képsorok után Bereznai Csaba alpolgármester adta át az alsó és felső tagozatosok rajzai után járó elismerést, az emléklapot, illetve a Görgényi életéről szóló könyvet. Különdíjat a tatai Kőkúti Általános Iskola tanulója, Galambos Boglárka és a megyeszékhelyi Mikes Kelemen Középiskolába járó Schubert Bettina érdemelt.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!