Közélet

2012.10.24. 08:32

A hősökre emlékeztek

Megyénk számos településén megemlékeztek az 1956-os forradalomról. A legtöbb helyütt koszorúzással, a korabeli események felidézésével tisztelegtek a szabadságharc hőseinek emléke előtt.

kemma.hu

Tatabányán az önkormányzat által szervezett ünnepség résztvevői a Béke parkban gyülekeztek. A megjelenteket Meleg Gábor köszöntötte, aki – a Himnusz közös eléneklését követően – Buda Ferenc: A rend című versét szavalta el. Ezután a Bányász Táncegyüttes művészei, Lengyelné Hoffner Nikolett és Lenyel Szabolcs Ákos 1956 című dalára koreografált előadással léptek színpadra.

A megemlékezésen ünnepi beszédet mondott Schmidt Csaba polgármester. – A magyar nép mindig képes volt küzdeni, talpra állni. Ma is szükség van az ''56-osok bátorságára, összefogására, tisztességére és tenni akarására - fogalmazott a városvezető, aki szerint a tatabányai emberek rendelkeznek ezen erényekkel.

A politikusi szónoklat végeztével Marosvölgyi Ágnes népdalénekes erdélyi katonadalokkal emelte az esemény méltóságát, majd a város és a megye vezetői, szervezetei, egyesületei koszorúztak. A hivatalos program végeztével a jelenlevők közül sokan mécseseket gyújtottak a forradalom hőseinek tiszteletére. Az ünnepségen az említetteken túl közreműködött a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárja, Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara valamint a Komárom-Esztergom Megyei Honvéd és Nemzetőr Hagyományőrző Egyesület.

Címkék#Tatabánya
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!