Közélet

2012.03.08. 16:43

Polgárőrök és katasztrófavédők közösen dolgoznak a biztonságért

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a megyei polgárőr szövetség.

Mudri Anna

A csütörtöki aláírásnak az előzménye, hogy a két szervezet országos vezetősége már együttműködési szerződést kötött. Czomba Péter katasztrófavédelmi igazgató elmondta, hogy a megújult katasztrófavédelmi szervezet fontos elvárás, hogy az önkénteseket is bevonják a védekezésbe.

- Szervezetünk segíti a polgárőrök felkészítését. Elsősorban területvédelemi feladatokat látnak majd el veszélyhelyzetben. Emellett bevethetők lesznek például árvizeknél is - mondta Czomba Péter.

Bárdos Zoltán, a megyei polgárőrszövetség elnöke arról is beszélt, hogy 2010-ben az árvíz- és a vörösiszap katasztrófa után az országos katasztrófavédelemtől felkérést kaptak arra, hogy állítsanak fel akciócsoportokat.

- Felmértük, hogy hányan hajlandóak a megyében és hányan az országon többi részében szolgálatot teljesíteni, és hogy elsősorban őrzési vagy egyéb feladatokra is bevethetőek. Megyénkben körülbelül négyszázan vállalták a helyi szolgálatot, és mintegy kétszázan az országos bevethetőséget. Ezek az akciócsoportok akár egy órán belül indíthatóak - tudtuk meg Bárdos Zoltántól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!