Közélet

2012.01.28. 20:26

Vidám ünnepség a Don Boscóban

A névadó Bosco Szent Jánosra emlékeztek a nyergesújfalui Szalézi-Irinyi Középiskolában.

Fenyvesi K.

A Szalézi Szent Ferenc Társaság által működtetett Don Bosco Szalézi-Irinyi Középiskolában, a rend alapítójára, az intézmény névadójára, Bosco Szent Jánosra emlékeztek a hét végén. A rendalapító égi születésnapja, halálának évfordulója január 31. Ezekben a napokban a XIX. századi pedagógia kiemelkedő alakjára emlékeznek világszerte a szaléziak. A névadó munkásságát az öröm, a vidámság hatotta át, így a megemlékezések is a vidámság jegyében telnek. A nyergesi intézménybe járó fiatalok ezért is készültek örömmel az idei eseményre is.

Az ünnepnap reggeli szentmisével kezdődött, amelyet Ábrahám Béla atya celebrált a templomban. Kora este az intézmény tornatermében szülők, diákok, meghívottak jelenlétében műsort mutattak be a házigazdák. Az osztályok csapatai táncoltak, történeteket jelenítettek meg, megmutatták hangszeres tudásukat, táncoltak a tanárok is. A színjátszó csoport a negyedik napkeleti bölcs történetével lepett meg mindenkit. Az animátorok a Kis herceget vitték színre.

Az eseményen Lux Ambrus igazgató emlékplakettel, ajándékkal köszönte meg azon magánszemélyek, cégek, vállalkozások támogatását, akik segítették az iskolai fejlesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!