Közélet

2012.01.19. 07:45

Tizenhárman lettek az új rendszerben tűzoltók

Tizenhárom a pályája küszöbén álló, tűzoltó szakember vehette át oklevelét a komáromi kiképző bázison.

Hajnal Dóra

A komáromi Kockás Zoltán őrmester végezte el legjobb eredménnyel a 10. Alapfokú Tűzoltó szakképzést, a kiváló bizonyítványt tizenhárom társával együtt szerdán vehette át a pályája küszöbén álló szakember a komáromi kiképző bázison.

A fiatal tűzoltó első komoly bevetése a nemrégiben történt, koppánymonostori hármas tűzhalál alkalmával volt, mint mondta, ez a szomorú végkimenetelű káreset tovább erősítette hivatása iránti elkötelezettségét. A frissen végzett tűzoltóifjoncok közül a legtöbben a jövőben a győri, a csornai, illetve a komáromi parancsnokságokon látnak el majd szolgálatot. A négy hónapig tartó, elméleti és gyakorlati oktatásból álló szakképzést lezáró ünnepségen Erdélyi István alezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes köszöntötte a legénységet, Czomba Péter megyei igazgató, Diriczi Miklós katasztrófavédelmi oktatásért felelős (KOK) igazgatóhelyettes, valamint Benye János tűzoltó alezredes, a szakképzés parancsnokának oldalán.

Az alkalmat igazán különlegessé tette a felettesek jelenléte, hiszen a komáromi kiképző bázison utoljára  a kilencvenes évek legelején járt elöljáró.

- Köszönet illeti elöljáróinkat, parancsnokunkat és oktatóinkat, hogy a napi munka és szolgálat mellett erőfeszítéseikkel hozzájárultak ahhoz, hogy sikeres vizsgát tegyünk. A szakmai felkészítés mellett magatartásukkal is példamutatóan segítették, hogy a tűzoltóság megbecsült és büszke tagjai lehessünk – magyarázta felszólalásában az ifjú tűzoltógárda nevében Benke István, aki hozzátette, a bizonyítvány mellé életre szóló barátságokkal és szoros munkakapcsolatokkal is gazdagodtak.

- Ebben a hivatásban a bajtársi kapcsolat  legalább olyan fontos, mint a szakmai felkészültség. Ez hangoztatta Czomba Péter megyei igazgató is miután átadta a szakmaiságról árulkodó tanúsítványokat és pezsgős koccintás közepette gratulált, és kívánt sikert a ranglétrán való feljebbjutáshoz, csakúgy, mint Diriczi Miklós ezredes, a katasztrófavédelmi oktatóközpont igazgatóhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!