Közélet

2011.09.26. 07:10

Kerekesszékkel a versenypályákon

Címkék#Tatabánya

Huszonötödik alkalommal rendezték meg a Turul-kupa Országos Ügyességi Versenyt Tatabányán, amely egyben a negyedik Omega Kart Humanitás-kupa volt.

Prokl Violetta

Adamecz László, a Humanitás Klub vezetője elmondta, hogy fontosak az ilyen alkalmak a fogyatékkal élők számára. Nekik is szükségük van különféle versenyekre, megmérettetésekre, ahol minden erejüket bevetve versenghetnek. A biztonságos közlekedésre való figyelemfelhívás mellett az a céljuk, hogy a mai világban legyenek olyan alkalmak, amelyek örömet és kikapcsolódást jelenthetnek a fogyatékkal élők számára.

Schmidt Csaba polgármester mondott köszöntőt a díjátadások előtt. Beszédében elmondta, hogy az esélyegyenlőséget minden formában biztosítani kell. Nemcsak az utcákat, épületeket kell úgy kialakítani, hogy megkönnyítsük a közlekedést. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt sem, hogy a fogyatékkal élőkben is benne van a versenyszellem, esélyt kell adnunk nekik ezen a téren is.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nem csak a díjazottak, de mindenki győztesnek érezhette magát
[/caption]

A Turul-kupát 1987 óta minden évben megrendezik. Eleinte csak helyiek vettek részt a versenyeken, de mára az ország különböző pontjairól érkeznek résztvevők. Adamecz László elmondta, nagy örömet jelent számára, hogy idéntől már nemzetközinek nevezheti a Kupát, hiszen négy szlovákiai versenyző is ellátogatott Tatabányára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!