Közélet

2011.09.19. 06:46

Három helyszínen tartott az ünnepség

Művészeti kiállítás, sportnap és főzőverseny is várta a hétvégén a lábatlani napok rendezvénysorozatra kilátogatókat.

Barlangi Gergely

A már pénteken elkezdődött Városi Napok programjainak zöme hétvégén várta az érdeklődőket.
Nagy siker volt a borsétány és pogácsafesztivál, ahol a nedűt a Gerecse Borbarátok Egyesülete, míg a harapnivalót a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai biztosították.

A péntek kora esti választék a művészetre fogékonyaknak kedvezett: kiállítás nyílt a Gerecse Fotóklub alkotóinak munkáiból. A Gerenday Közösségi Ház visszatérő fellépői, Csizmadia Katalin fuvola- és Both Lehel zongoraművész „megnyugtató, mégis üdítő” közös koncertjük ezúttal is telt házat vonzott. Az autentikus népzene szerelmeseit az Újra Zenekar szórakoztatta, az estét a Simiak Együttes produkciója zárta.

A szombat alapvetően a testmozgás jegyében telt. Ebben kiemelkedő szerepe volt Schrenk Péternek, a helyi általános iskola igazgatóhelyettesének. A reggel kispályás felnőtt labdarúgótornával indult, délután pedig Lábatlan, Rechnitz, Karva és Búcs öregfiúi csaptak össze. A Duna-parton mindeközben hatalmas érdeklődés kíséretében a Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület népszerűsítette a kajakozást, kenuzást.

A Gerenday–kertben Bartos Kálmán figyelő tekintete mellett, tizenkét csapat nevezésével „fakultatív főzőverseny” kezdődött a délelőtti órákban. Ezt követően a Silver Blue zenekar hangolta rá a jelenlevőket a szokásos – Borostyán Klub szervezte – szüreti felvonulásra. Néhány órával később kiderült: a Rozália utca baráti köre által készített csülkös-körmös káposzta találtatott a legízletesebbnek.

Egri József és Szász Katalin operett előadására tehát a többség már tele hassal érkezett. A fölös kilók ledolgozásában, egyben a kedélyes búcsú(zás)ban a Ströcker Melody zenekar segédkezett.

Dinnyés István polgármester és Szabó Ildikó (művelődés)szervező egyaránt sikeresnek értékelték a rendezvénysorozatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!