Közélet

2011.09.02. 09:02

Esztergom: népszavazást kezdeményez a Jobbik

Az esztergomi Jobbik népszavazással méretné meg a Fidesz-frakció által hozott döntések támogatottságát, létjogosultságát.

kemma.hu

Az Esztergomi Jobbik az önkormányzati törvény által biztosított lehetőségekkel élve, és ahogy fogalmaznak "a kétharmados pökhendiséggel szemben" népszavazás kiírását kezdeményezi Esztergomban, mégpedig legalább három kérdésben. Az ezzel kapcsolatos sajtóközleményben a párt esztergomi szervezete azt is a fideszes képviselők szemére veti, hogy nem vállalják a megmérettetést, a versenyt.

- Véleményünk szerint ez a Fidesz érdeke is. Ha a lakosság elégedett a fideszes többség korábban hozott döntéseivel, akkor a népszavazáson az elégedettségüknek hangot is adhatnak, választott képviselőik döntéseit akár meg is erősíthetik. Ha viszont a lakosság másképp döntene a népszavazásra feltett kérdésekben, mint ahogy arról a kétharmados fideszes testület korábban döntött, akkor végre mindenki számára egyértelműen nyilvánvalóvá válik a lakosság akarata. Ebben az esetben érdemes majd elgondolkodni azon, hogy a fideszes képviselők vajon kiket is képviseltek eddig a testületben - magyarázta Zentai Plajner Zsolt.

A Jobbik kéri az esztergomiakat, a civil szervezeteket, a pártokat, hogy csatlakozzanak az egyeztetéshez, majd segítsenek a népszavazással kapcsolatos teendők lebonyolításában. A népszavazás lehetőség ad arra, hogy a lakosság akarata érvényesüljön, hogy ismételten a lakosság kezébe kerüljön vissza a döntés joga, nyomatékosított Zentai Plajner Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!