Közélet

2011.08.12. 18:27

Még az idén elkészül Vértessomlón a Tájház

Már tíz éve üresen áll a régi posta épülete, de most látványos munkálatok kezdődtek az 1870-es épületen. A Vértessomló Közművelődéséért Egyesület ugyanis mintegy nettó tizenkét és fél millió forint támogatást nyert tájház kialakítására. Az átalakítás és a felújítás teljes költsége áfával együtt majdnem tizenhat millió forint, így 3,2 millió forint az önerő.

P. G.

Mint Hartdégen Józseftől, a település polgármesterétől megtudtuk, a pályázat utófinanszírozásos, így a számlák megelőlegezését és az egyesület számára az önerőt az önkormányzat biztosítja.

A hagyományaikat büszkén őrző vértessomlóiak számára a tájházzal egy újabb régi álom válhat valóra. Az épület kívül-belül megújul, korhű külsőt és belsőt kap. Rendezetté válik az udvar is, ahová egy kút is kerül, sőt, egy régi kocsi kihelyezését is tervezik, a kerítés is újonnan készül – minden a hagyományoknak megfelelően.

– A berendezési tárgyakat a vértessomlóiaktól szeretnék összegyűjteni, így várjuk a felajánlásokat, hogy igazi korhű tárgyakat mutathasson be a tájház – fogalmazott a polgármester.

A kivitelezés október 31-ig tart, a nagyközönség számára pedig a tervek szerint az adventi időszaktól lesz látogatható az új tájház. Pataki G.

P. G. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!