Közélet

2011.08.18. 07:05

455 ezer forintért kelt el Erős Gábor BL-döntős meze

Négyszázötvenötezer forintért kelt el az Esztergom élő Erős Gábor FIFA labdarúgó-játékvezetői asszisztens meze, amely a májusi Barcelona – Manchester United (3-1) Bajnokok Ligája döntőjére készült.

Kovács László

Erős Gábor elmondta: a mez egyedi, kifejezetten a BL döntőjére készült. Amikor ötletét megosztotta a tatabányai Kassai Viktorral, a finálét vezető játékvezetővel, támogatta, sőt felajánlotta, hogy a mérkőzésen használt piros- és sárga lapjait odaadja. A relikviák értékét növeli, hogy azokat a mérkőzésen résztvevő magyar játékvezetői hetes is ellátta kézjegyével.

Erősnél a tavalyi dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után nem sokkal vesedaganatot állapítottak meg az orvosok. A rákbetegségéből felépült sportember a mostani az aukcióval a betegség elleni harcot szeretné támogatni, ezért a befolyt összeget megosztva a Gyermekrák Alapítvány és a Magyar Rákellenes Liga kapja majd.

– Úgy tudom, a 455 ezer forint a jótékonysági célokat szolgáló eddigi licitek között csúcsot jelent. Az elmúlt hét végén még 100 ezer forint körül mozgott az összeg, majd a keddi zárónapon ugrott meg jelentősen. Bizonyára, akik szerették volna megvásárolni az ereklyéket, nagyot versenyeztek egymással, egy kicsit taktikáztak is. Hozzáteszem: ez a történet nem rólam szól, arról, hogy segítsünk a daganatos betegeknek. Amikor meghallottam, hogy csaknem félmillió forintot utalhatok majd át a két szervezetnek, megkönnyeztem... – mondta elérzékenyülve Erős Gábor, majd hozzátette:

– Már várom az árveréssel kapcsolatos feladatokat intéző társaság értesítését a további teendőkről, és bízom abban, hogy minél előbb küldhetem a pénzt a rászorulóknak.

Erős Gábor most jól érzi magát, egy héttel ezelőtt a Németország – Brazília barátságos mérkőzésen, majd vasárnap a Debrecen – Videoton magyar bajnoki rangadón segítette Kassai Viktor munkáját. Úgy fogalmazott, győzelemre áll a rák ellen, bízik abban, hogy hamarosan, a harmadik kontrollon is jó hírekkel szolgálnak majd számára az orvosai.

Megyei játékvezetőink nem az első alkalommal szolgáltak jó célokat. Tavaly Kassai Viktor az USA – Ghana világbajnoki nyolcaddöntőn viselt, dedikált mezét, sípját, piros- és sárga lapját ajánlotta fel a licitre. A bevételt a Virtuális Játék, Sport és Szabadidő Egyesület sérült fiataljainak adományozta.

Kovács László -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!