Közélet

2011.07.29. 07:36

Megbízás nélkül is helyettesít

Visszavonták csütörtöki ülésükön a hónap eleji határozatukat a nyergesi képviselők. Kiderült, anélkül is megvan az iskola igazgatóját helyettesítő tanár.

Fenyvesi Károly

Lejár vasárnap a Kernstok Károly Általános Iskola igazgatója, Szlávik József öt évre szóló megbízása. A tisztségre megfelelő időben pályázatot írt ki az önkormányzati képviselő-testület. Három jelentkező volt, közülük ketten nem feleltek meg a kiírás feltételeinek. Az egyetlen érvényes pályázat a jelenlegi intézményvezetőé volt, ezt viszont nem fogadta el a helyi német kisebbségi önkormányzat. A nemzeti és etnikai kisebbségekről szóló törvény szerint az igazgatót csak az egyetértésükkel lehet kinevezni.

Az eredménytelen pályázat helyett újat írtak ki. Augusztus 1-jéig lehet jelentkezni, az állás október 1-jétől tölthető be. Erre az időszakra a képviselő-testület a július elején Nyitrai Ferenc igazgató-helyettest bízta meg az intézményvezetői feladatokkal. Tegnapi rendkívüli ülésükön a képviselők ezt a határozatot visszavonták.

A szóbeszéddel ellentétben nincs semmi gond az igazgatóhelyettessel. Egyszerűen kiderült, hogy az iskola szervezeti és működési szabályzata alapján Nyitrai Ferencre vár a helyettesítés – a határozat nélkül is.

A testület döntött arról is, hogy a város csatlakozik ahhoz a komáromi önkormányzat vezette konzorciumhoz, amely Duna menti kerékpárút kialakításának előkészítéséhez pályázik támogatásra. Az aszfaltcsík az 1., illetve a 10. számú főutat nem érintő kerekezésre adhatna lehetőséget a Duna mentén – Vénektől Dömösig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!