Közélet

2011.07.10. 18:13

Kőfaragók horgásztak

Címkék#Tatabánya

A Csapucha Tamás jegyző vezetésével működő Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete – amelynek székhelye Tatabányán van – tizenkettedszer rendezte meg országos kőfaragó horgászversenyét. Az idei helyszín a bugaszegi horgásztó volt.

F. K.

Az alapos előkészületekbe beletartozott a verseny előestjén a gulyás parti, illetve a harmonikaszóval színesített pincelátogatás. Másnap reggel nyolctól négy és fél órán át csábították szákba a kopoltyús játszótársakat. Főleg apró küszök, keszegek és kárászok fickándoztak csak a mérlegen.

A férfiaknál a diósdi Karnok József volt a legügyesebb, 3700 gramm halat fogott. A legnagyobb pikkelyes is az ő horgára akadt egy 1705 grammos ponty képében.
A hölgyek mezőnyébe a tiszavasvári Kiss Márta bizonyult a legjobbnak 2440 gramm hallal.

A huszonnyolc indulóból öten megyénkből utaztak el a Balatonboglár és Ordacsehi közötti Bugaszegre. Az ötéves táti Sterczel Hanna teljesítményén a felnőttek is elámultak. A kislány a férfiaknál is a dobogóra állhatott volna, a nők mezőnyében nem volt nála jobb – 2700 gramm apróhallal lett a gyermek kategória győztese.

F. K. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!