Közélet

2011.06.19. 09:17

Tudatos és játékos okítás Dorogon

Vakációnyitó környezettudatos játszónap várta szombaton a Hősök terére kilátogató gyermekeket.

Barlangi Gergő

A 2001-től minden évben megtartott, Hohl Zoltán és Hartyán Csaba által életre hívott rendezvény célja – a nevében vállaltakon túl -, hogy az otthoni tétlenségből „kibillentse”, mozgásra ösztönözze a legfiatalabbakat. – A legnagyobb dorogi cégek álltak be a kezdeményezés mögé, így mindent ingyen biztosíthattunk a látogatók számára. Vásárolni semmit sem lehetett, a tombolán elnyerhető jutalomért is feladatokat teljesítettek a kicsik – avatott be a részletekbe Hohl Zoltán.

A főszervező hozzátette: minden, ami az elképzelésekből megvalósult, közösségi összefogás eredménye. Egyebek mellett ennek köszönhető, hogy a környezetvédelem nemes ügye mellett idén az esélyegyenlőséget is fókuszba állították. A Vakok Állami Intézete és a szegedi Esélyek Háza egyaránt képviseltették magukat az eseményen. A gyermekek a kerekesszékesek életével és a vakok hétköznapjaival – egy átlagos otthon használati tárgyaival berendezett „sötétsátorban” - ismerkedhettek. A fából és textilből készített játékok „tesztelését” követően pedig bohócok társaságában múlatták az időt.

Barlangi Gergő -->

Címkék#Dorog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!