Közélet

2011.06.30. 16:21

Nemzetközi konferencián szerepelt a MÜTF szélturbinája

Belga, cseh és francia szakemberek is érdeklődnek a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján felállított szélturbina iránt, és felvetették, hogy saját államukban is felállítják a modern eszközt.

Kemma.hu

A napokban, tíz korábban vagy jelenleg is bányaműveléssel foglalkozó város illetve régió képviselői találkoztak Tatabányán, az „Innováció és tudásgazdaság” nevű konferencián. A nyolcvan fős, nemzetközi közönség előtt Tatabánya tudásalapú, innovációs tevékenységét a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján alakult Technológia és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda működésén keresztül mutatták be.
 

A kezdeményezés célja a vállalkozásokat érintő regionális politika támogatása, a jó módszerek és tapasztalatok átvétele, elsajátítása. Az eseményen a Technológia és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda képviselői többek között belga, francia és cseh oktatási intézményekkel és fejlesztési ügynökségekkel folytattak megbeszéléseket.

Az oktatási és fejlesztési együttműködések igényén túl partnerek mindegyike kifejezett érdeklődést mutatott a MÜTF-ön felállított és további fejlesztés alatt álló függőleges szélkerék iránt. A belga projektvezető akár új közös vállalkozás létrehozását is elképzelhetőnek tartotta a szélturbina Benelux-államokba való terjesztésére. A cseh tárgyalópartner egy régi malomépület 19 méter magas tornyára szeretne szélturbinát telepíteni, egy francia fejlesztési ügynökség pedig az általa képviselt régióban terjesztené a tatabányai szélkereket. A MÜTF és a delegációk tagjai további egyeztetéseket végeznek a lehetséges együttműködés részleteiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!