Közélet

2011.06.30. 15:21

Előléptetések, kitüntetések az egészségügyisek ünnepén

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak csütörtökön a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Többeket ki is tüntettek.

Mórocz Károly

Csütörtökön tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a megyei Szent Borbála Kórház Tatabányán, a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján. Dr. Kovács József főigazgató elmondta, hogy az idei évtől hivatalosan is az egészségügy napja július elseje: Semmelweis Ignác születésnapja munkaszüneti nap az ágazatban dolgozóknak.

Szólt a kórház jövőjéről. Az elnyert pályázatoknak köszönhetően jelentős átalakítások lesznek a kórházban; ez örömmel és gonddal is jár. Az egyeztetések már megtörténtek, jelenleg a tervezés folyik, az idei év az előkészítéssel telik el. Jövőre kezdődnek meg a munkák. Dr. Kovács József hangsúlyozta a betegellátás az átépítés alatt is zavartalan lesz.

Dr Futó Gábor főorvos rövid előadásban emlékezett meg az anyák megmentőjéről, a legnagyobb magyar orvosról. Az 1952-ben készült Semmelweis című filmből is vetítettek tanulságos részleteket. Könnyebb az igazságot felfedezni, mint azt a kortársakkal elfogadtatni: hazánkban is nehezen terjedt el a kötelező kézmosás gyakorlata az orvosok körében, külföldön pedig tizenöt-húsz év késéssel.

Az ünnepség végén a főigazgató közölte, hogy miniszteri dicséretet kapott Kiss Eszter osztályvezető főnővér és Molnár Jánosné intenzív terápiás szakápoló. Ezt követően virágot és oklevelet vehettek át több mint ötvenen dr. Kovács Józseftől, dr. Fain András orvos igazgatótól, Winkler Józsefné ápolási igazgatótól és Hoffmann Józsefné megbízott gazdasági igazgatótól. Több orvos előléptetését is most jelentették be.

Több kitüntetett egészségügyi dolgozó részletesen is bemutatkozik a 24 Óra csütörtöki számában.

A Szent Borbála Kórház kitüntetettjei

Kiváló dolgozó: Dr. Kepess Balázs szakorvos, dr. Csíki Csaba segédorvos, dr. Fogel Birgit adjunktus, dr. Roykó Mária főorvos, Orbán Júlia szakpszichológus, dr. Nagy Csaba szakorvos, dr. Bereczky Lea szakorvos, dr. Csajági Sára osztályvezető főorvos, dr. Csőkör György osztályvezető főorvos, dr. Lehőcz Irma főorvos, dr. Korányi András osztályvezető főorvos, dr. Semetka Zsuzsanna főorvos, Balogh Boglárka biológus, Kurucsainé Kiss Edit képi diagnosztikai asszisztens, Simkó Jánosné vezető asszisztens, Horváth Gáborné vezető asszisztens, Kálmánné Marosán Borbála szociális munkás, Kollár Tiborné asszisztens, Szeidler Attiláné adminisztrátor, Horváth Andrea adminisztrátor, Tihanyiné Majoros Ildikó anaestheziológiai szakasszisztens, Winkler Attiláné adminisztrátor, Nagy Zsuzsanna műtős szakasszisztens, Kálócziné Quiricó Krisztina adminisztrátor, Molnár Hajnalka adminisztrátor, Kocsis Gyöngyi diplomás ápoló, Takács Zoltán betegszállító, Pusztai Tímea  adminisztrátor, Hoffmann Zoltánné mb. gazdasági igazgató, Szalainé Berényi Edit gazdasági igazgató-helyettes, Hegedüs Istvánné humánpolitikai osztályvezető, Hajdúné Pereczes Erzsébet élelmezési osztályvezető, Múri Tibor       műszergazdálkodási osztályvezető, Nádudvari Ferencné személyügyi ügyintéző, Schafferné Gorni Mária távbeszélő-kezelő, Páll Mónika pénzügyi és könyvelő asszisztens, Vincze Reáta adminisztrátor, Sáhó Ferencné távbeszélő-kezelő, Román Géza csoportvezető, Németh István gépkocsivezető, Tóth István segédmunkás, Mohai Béláné ügyintéző

Főorvosi kinevezések: dr. Nagy Éva, dr. Kocsis Katalin, dr. Hargitainé dr. Kovács Anna, dr. Major-Eisler István Zsolt  

Adjunktusi kinevezésék: dr. Horber Katalin, dr. Száraz Angelika, dr. Kükemezey Klára.

Alorvosi kinevezések: dr. Balog Gyöngyi, dr. Majoros Ildikó, dr. Torma Gábor

Főorvosi kinevezések: dr. Nagy Éva, dr. Kocsis Katalin, dr. Hargitainé dr. Kovács Anna, dr. Major-Eisler István Zsolt  

Adjunktusi kinevezésék: dr. Horber Katalin, dr. Száraz Angelika, dr. Kükemezey Klára.

Alorvosi kinevezések: dr. Balog Gyöngyi, dr. Majoros Ildikó, dr. Torma Gábor -->

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!