Közélet

2011.04.29. 16:28

Hetvenhét munkahelyet teremtenek 692 millióból

Öt Komárom-Esztergom megyei cég és az ugyancsak a megyében található Ácsteszér nyert Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatain. Az eredményeket pénteken, Tatabányán jelentették be.

M. K.

Péntek délelőtt a megyeházán a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (KDRFT) ülése után sajtótájékoztatón jelentették be a régió több nyertes pályázatanák eredményét is.


 
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, a KDRFT társelnöke elmondta, hogy a Tatabánya-Környe Ipari Parkból a Becom Elektronics Kft. 144 millió forintot, a bábolnai Ziegler Kft. pedig csaknem 164 millió forintot nyert gyártócsarnok-építésre.

Schmidt Csabától, Tatabánya polgármesterétől megtudhattuk, hogy a tatai DK Transport Kft. szerelőcsarnok-építésre 10 milliót, a tatabányai S és SZ Kft. üzemcsarnok-építésre 27 milliót, a szintén tatabányai Trusstech Rácsgyártó Kft. látványdekorációs üzem megvalósítására mintegy 67 milliót nyert.

Együttesen 114 munkahely megtartása, valamint 77 új munkahely megteremtése is lényeges eredménye a pályázatoknak.
Czunyiné dr. Bertalan Judit megyei kormánymegbízott ismertette, hogy Ácsteszéren a szennyvízelvezetést és -tisztítást 286 millió forinttal támogatják, így jelentősen csökken a természeti környezetet terhelő szennyezés a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!