Közélet

2011.02.23. 14:57

Polgárőrök, megfizethetetlen munkával

A Városi Polgárőr Egyesület kedden tartotta nagy érdeklődéssel kísért 2010-es évértékelő állományülését.

R. B.

Bodrogai Sándor elnök beszámolója szerint a megye legnagyobb egyesületeinek egyike (84 fő) 2010-re meghatározott feladatait, a közrend, közbiztonság, bűnmegelőzés, gyermek és ifjúságvédelem, környezet és a katasztrófavédelem területén eredményesen teljesítette:

– Ehhez messzemenő segítséget kaptunk a társszolgálati szervezetektől. Anyagikban nehezebb volt a helyzet, de az Országos Polgárőr szövetség ezt a nehézséget támogatással hidalta át. Esztergom három helyett egymillióval segített, nem tudott fizetni Pilismarót és Kesztölc.

Az OPSZ 1,6 milliójából egyenruhát, irodai és technikai felszereléseket vettek, illetve a leromlott gépjárműpark állandó javítási költségeit fedezték. A Dunakanyar térségében Dömös – Pilismarót – Pilisszentlélek – Kesztölc községekben végzik bűnmegelőző munkájukat. A törvényesség betartásával, a törvényi szabályoknak megfelelően működnek.

Fő feladataik egyike a gyermek- és ifjúságvédelemre való nevelés. Külön kiemelt figyelmet fordítanak az elsőéves iskolás gyerekek balesetmentes, figyelmes közlekedésére ( a gyalogos átkelőhelyeket a polgárőrök biztosítják szeptember hónapban, egy-két veszélyes helyen napjainkban is).

A Polgárőrség tagsága folyamatos továbbképzést kap. Az esztergomi Rendőrkapitánysággal együttműködési szerződés alapján naprakészen, órára egyeztetett kapcsolatban vannak. Minden hétre név szerint a beterjesztett szolgálati beosztást egyeztetve leadják.

A Vám- és Pénzügyőrséggel, a tűzoltókkal, a Postával a kapcsolat jól kiépített, együttműködő.Területükön nagyon sok hétvégi ház, üdülő található, melyeket és járőrszolgálattal védenek. A kegyeleti és egyházi ünnepek alkalmával a fent említett településeken működnek.

R. B. -->

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!